Zonen 09. Naaipatronen en biokatoen.

Mijn account

Over Zonen 09

Hi! Ik ben Sharon, het gezicht achter Zonen 09.
Zonenmoeder, ontwerpster en visueel blogger. Lijstjes- en vriendinnenmens.
Ik ben veeleisend, gevoelig, ondernemend en creatief.
Ik houd van schoonheid, echtheid en positieve mensen.

Zonen 09 is mijn creatief ei: een online shop met stijlvolle, kwalitatieve digitale patronen. De focus ligt op een aanbod voor jongens en mannen,
maar ook zelfmaakmama’s van tomboys vinden hier hun ding.

Welkom!

De eerste steken (of ook: hoe het allemaal begon)

Zwanger van Nils, onze oudste zoon, kreeg ik de naaikriebel te pakken. Dit kind heeft kleren nodig, dacht ik. Comfortabele, toffe kleren met een aansluitende fit. In het bestaande aanbod vond ik mijn gading niet, dus sloeg ik zelf aan het creëren. Aangemoedigd door een vriendin deelde ik mijn ontwerpen op een blog. Zo kwam ik in een bruisende community van bloggers terecht.

Omdat virtueel leuk is, maar èchte ontmoetingen nog leuker, richtte ik samen met enkele vriendinnen de naaiclub 'De IJverige Wijven’ op. Later organiseerde ik in samenwerking met Het Leuvens Stiksel een handwerkevenement voor het goede doel. Van Katoen werd een daverend succes. Mijn eerste eigen patroonontwerp, Jacob, werd er het meest verkocht. Blijkbaar was ik niet de enige zonenmama die in het bestaande aanbod voor jongens op haar honger zat.

Dromen en groeien

Als er iets is waar ik in geloof, dan wel in het volgen van je dromen en doen wat je gelukkig maakt. Handwerk maakt mij gelukkig. In 2012 gaf ik mijn job als sociaal onderzoekster op, om voluit voor mijn eigen ding te gaan. Waar ik eerst ook handwerkevenementen organiseerde, focus ik me vandaag vooral op patroonontwerp. De eerste tekeningen maakte ik aan de keukentafel. Later verhuisde ik naar een tot atelier omgebouwd tuinhuis. Vandaag werk ik bij LikeBirds, een coworkspace voor creatievelingen.

Zo groeit de zaak verder, samen met mij en de mijnen. Want ik mag dan een solo ondernemer zijn, dit verhaal wordt door velen geschreven. Er zijn mijn jongens. Er is mijn man (en allergrootste fan). Er zijn de vele mooie mensen om mij heen. ’t Is een cliché, maar het mag gezegd: zonder hen - zonder jullie, vrienden, bloggers, klanten - was en is dit alles niet mogelijk.

Met de zegen van de zonen

En de zonen…zij zijn en blijven de rode draad in het Zonen 09-verhaal. Nils en Thor. Geboren in 2008 en 2009. En zo verschillend als dag en nacht. De oudste is eigenzinnig, complex, plichtsbewust en gevoelig. Een intelligent, sportief kereltje met het hart op de tong. De jongste is het zonnetje in huis. Levensgenieter, spring-in-’t-veld en stoer (met een heel klein hartje). Voor Nils moet kleding cool en comfortabel zijn. Thor houdt van veel kleurenen details.

Samen zijn ze mijn grootste inspiratiebron. Zo speelt Thor graag uren in zijn pyjama. Met een dekentje om zijn schouders wordt hij een superheld. Dus maakte ik Wolf, een patroon voor een pyjama met cape, getest en goedgekeurd door onze jonge dondergod. 

Schrijf je nu in op de nieuwsbrief en ontvang jouw unieke code voor 10% korting

We sturen je enkel een nieuwsbrief wanneer we iets belangrijk te vertellen hebben dus beloofd: geen spam.