Hoe naai je een valse omslag?

How to sew a faux turn-up hem in pants

Valse omslagen zijn een heel eenvoudige manier om je handgemaakte outfit, in combinatie met een goeie stofkeuze, net dat beetje extra te geven. De techniek zat al verwerkt in het Cisse patroon en is nu ook één van de vele opties bij de BOZ broek voor baby's en kleuters die je hier ook op kleine Balthasar ziet. Hoe begin je aan zo'n valse omslag? Ik vertel én toon het je stap voor stap aan de hand van extracten uit de handleiding bij één van mijn vijf nieuwe patronen voor baby's en kleuters.

How to sew a faux turn-up hem?

Start met het kiezen van een patroon voor een broek en voeg aan het voor- en achterpand zoomwaarde toe. Ik raad bij de BOZ broek 3 cm aan maar maak je een broek in een grotere maat, voor bijvoorbeeld tieners of volwassenen, neem dan gerust wat meer. Hou daarbij rekening met het effect van deze techniek, je verliest door de manier van stikken een beetje van de lengte (zie verder). Wil je dat niet? Dan moet je die lengte ook aan je zoomwaarde toevoegen. 

How to sew a faux turn-up hem?

⁠⁠Stik voor je aan de slag gaat met de stappen die je in de visuals ziet de twee voorpanden met middenvoor op elkaar en de twee achterpanden met middenachter op elkaar. Stik daarna voor- en achterpanden op elkaar met de binnenbeennaad. Strijk na elk van die drie stiksels de naad open.⁠

How to sew a faux turn-up hem?

⁠Volg de instructies in de extracten uit de BOZ broek handleiding die je op de afbeeldingen ziet. In stap 16 adviseer ik om te stikken op 0.5 cm van de vouw maar dat kun je aanpassen naar 1 cm wanneer je een hogere zoomwaarde dan 3 cm nam (en dus een hogere omslag krijgt).

How to sew a faux turn-up hem?

Door de manier van stikken verlies je wat lengte, namelijk 3 x de afstand die je stikt vanaf de vouw. Wil je dat niet? Voeg dan die afstand toe aan de zoomwaarde. In het geval van de BOZ broek zou dat 3 x 0.5 en dus 1.5 cm zijn.

How to sew a faux turn-up hem?

Dat was het! Een super eenvoudige manier om je creaties wat panache te geven net zoals ik bij Balthasars outfit deed 🙌

Zijn BOZ short combineerde ik nog met een poloversie van het BOZ hemd dat op dinsdag 30 november beschikbaar wordt, maar nu al wel in pre-order van jou kan zijn! Heb je vragen over deze tutorial, de patronen of over Zonen 09? Je weet me te vinden

XOXO
Sharon


Laat een reactie achter